Sunday 27 March 2022

Mesyuarat Agung Tahunan Kelab Kebajikan Guru Dan Kakitangan (KKGK) SK Taman Putra Perdana 2022        Pada 26 Mac yang lalu, telah berlangsungnya Mesyuarat Agung Tahunan  Kelab Kebajikan Guru Dan Kakitangan (KKGK) SK Taman Putra Perdana 2022, secara maya menggunakan aplikasi Google Meet. Mesyuarat berlangsung dalam suasana yang meriah dengan pelibatan semua guru dan kakitangan sekolah walaupuan mesyuarat dilaksanakan secara atas talian. 

        Terima kasih diucapkan kepada pimpinan KKGK yang lalu, yang diketuai oleh Ustaz Syed Farhan Bin Syed Abdullah atas segala komitmen dan kerjasama yang diberikan sepanjang menguruskan hal ehwal kebajikan guru dan kakitangan sekolah. Tahniah dan syabas kepada semua pimpinan yang telah menjalankan tugas dengan penuh cemerlang dan dedikasi selama 2 tahun bermula tahun 2020 hingga 2022. Akibat desakan pandemik Covid-19, ahli jawatankuasa baru tidak dapat dibincangkan yang kemudian mengambil keputusan mengekalan ahli jawatan kuasa KKGK sedia ada bagi 2 tahun berturut-turut. Walaubagaimanapun, barisan AJK tetap menjalankan tanggungjawab sebaik mungkin demi menjaga kemaslahatan bersama. 

Ahli Jawatankuasa KKGK 2020/2022


        Mesyuarat Agung KKGK dipengerusikan oleh Pengerusi KKGK 2020/2022, Ustaz Syed Farhan bin Syed Abdullah dan kemudiannya dimulai dengan bacaan doa yang disampaikan oleh Ustaz Mohd Ishak Shairazi bin Mohd Sauzi. 

Pengerusi mesyuarat Agung KKGK


Bacaan doa diketuai oleh Ustaz Mohd Ishak

        Mesyuarat diteruskan dengan ucapan daripada Penasihat KKGK, Puan Hajah Rohaidah binti Mohd Ali serta pembentangan laporan aktiviti tahunan  dan kewangan yang akan disampaikan oleh Puan Rosmawati binti Md Desa. 

Ucapan daripada Penasihat KKGK


Aktiviti yang telah dilaksanakan oleh KKGKPembentangan laporan kewangan oleh Puan Rosmawati Desa


        Debaran semakin terasa apabila tibanya masa untuk Pembubaran Ahli Jawatankuasa 2020/2022 dan Pelantikan Ahli Jawatankuasa 2022/2023 yang baharu. Pihak pentadbir telah bermesyuarat dan mengambil keputusan untuk mengubah cara pelantikan jawatankuasa baharu melalui kaedah mengundian di Google Form. 

Undian melalui Google Form

        Melalui cara ini, semua guru dan AKP perlu membuat pemilihan dan pengundian mulai 23 Mac sehingga 24 Mac selewat-lewatnya pada jam 7.00 petang pada link yang telah diberikan. Setelah mendapat persetujuan Guru Besar, keputusan pengundian adalah seperti berikut. 


Tahniah dan syabas diucapkan kepada AJK baharu


       Majlis diakhiri dengan ucapan daripada Pengerusi KKGK yang baharu iaitu Encik Mohd Azarul bin Mohd Mokhtar sebagai tanda kesediaan beliau untuk memikul tanggungjawab dalam mengetui barisan AJK KKGK sesi baharu ini. 

Pengerusi KKGK 2022/2023

        Majlis mengucapkan ribuan terima masih kepada pada pentadbir, barisan guru dan AKP Sekolah Kebangsaan Taman Putra Perdana atas kesudian memeriahkan mesyuarat agung kali ini. Semoga ahli jawatankuasa baharu yang dilantik dapat memikul tugas dengan semangat kerjasama dan ikatan silaturahim yang utuh sesama ahli. No comments:

Post a Comment